Jdi na obsah Jdi na menu
 


<bgsound src="/file/3/moje_hudba.mp3" loop="infinite">

Hnědé oči

 

Hovězí na česneku, brambory

Suroviny:
Hovězí zadní, cibule, olej, česnek, rajčatové pyré, lžička třtinového cukru, čerstvý zázvor, sůl, žitná mouka na zahuštění. brambory

Příprava:
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, přidáme hovězí nakrájené na kousky, sůl a orestujeme. Přidáme rajčatové pyré, opět restujeme a dáme žitnou mouku pečlivě zamícháme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na dochucení přidáme lžičku třtinového cukru, česnek a lžičku šťávy z čerstvého zázvoru.
Jako přílohu oloupeme a uvaříme brambory.

 

Plněné kapustové listy plněné pohankovou náplní s houbami

Suroviny:
Kapusta, pohanka, žampióny, kečup, sůl, pepř, olej, majoránka, česnek,

Příprava:
Pohanku orestujeme na oleji, podlijeme, osolíme a uvaříme doměkka.
Kapustu opláchneme, seřízneme košťál a rozeberme na jednotlivé listy. Tvrdé konce listů ořízneme. Takto připravené listy vložíme do vroucí vody vodu hned vypneme a po 30 vteřinách listy vyjmeme a necháme okapat.
Uvařenou pohanku ochutíme kečupem, přidáme sůl, česnek, majoránku a žampióny. Směs promícháme a plníme listy kapusty, které dáváme do pekáčku a posypeme přírodním sýrem, zakápneme kečupem a necháme zapéct.

 

Zeleninová musaka s vepřovým masem a bramborem

Suroviny:
Paprikové lusky, růžičková kapusta, brokolice, květák, celer, cibule, vepřové maso, sůl, pepř, mletý zázvor, olej, mletá paprika, brambory

Příprava:
vepřové maso z kýty opláchneme a nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném oleji s cibulí, osolíme a maso doděláme doměkka.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vše smícháme dohromady, dochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a mletou paprikou. Naplníme pekáček vyložený pečícím papírem a necháme zapéct.
obědy pro hnědooké:
maso v týdnu pouze 4 x: obědy se skládají z lžíce přílohy, cca 70 g masa a velké porce zeleniny a zeleninového salátu.
Suroviny vhodné pro hnědooké: olivový olej s citrónovou šťávou na podporu žlučníku, 3 dny po sobě, denně od 19 do 21 hod. nalačno – oblast pro žlučník a játra nahřejeme a každých 15 minut vypijeme lžičku olivového oleje s citrónovou šťávou a medem. Než-li toto podstoupíme, tak každý den 3x denně 20 minut před jídlem vypijeme 150 ml přírodního jablečného moštu.
(paprika, červená řepa, růžičková kapusta, avokádo, květák, kapusta, brokolice, čerstvé zelí. Vojtěška)
maso (kvalitní hovězí zadní, vepřová kýta, panenka, telecí,tuňák)
přílohy (brambory, celozrniny, kroupy, pohankové krupky)
ve zbývajících dnech jíst kroupy (čistí játra), se zeleninou.